Slide 1

Doe mee met Bikkel4Planet: mooie en nuttige dagbesteding in de natuur

Dinsdag 17 oktober 2023

In een wereld waarin de druk op het milieu en de natuur steeds groter wordt, is het van groot belang dat we actie ondernemen om onze planeet te beschermen. Een van de organisaties die zich hiervoor inzet is Bikkel4Planet. Dit initiatief, opgericht door Jeroen Uijtewaal, biedt een afwisselende en uitdagende dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

'Ons doel? Samen met de deelnemers aan Bikkel4Planet de wereld een stukje mooier, blijer en schoner maken!'

Deelnemers betrekken en natuur ontdekken
Een van de kernprincipes van Bikkel4Planet is het betrekken van de deelnemers bij hun activiteiten. De natuur dient als hun leeromgeving, een omgeving waar ze zich bewust van worden. Er is altijd oog voor wat er leeft, groeit en bloeit.

Voor deze doelgroep is geen dag hetzelfde, en elke dag brengt nieuwe uitdagingen en avonturen met zich mee. Het werken in de natuur en de buitenlucht geeft niet alleen voldoening, maar ook een kans om te groeien en te leren.

Jeroen Uijtewaal: ,,Bikkel4Planet biedt zijn deelnemers een unieke kans om een steentje bij te dragen aan een fijnere leefomgeving en een schoner milieu.”

Een onderscheidende dagbesteding
Bikkel4Planet onderscheidt zich door de natuur als uitgangspunt te nemen. Van zwerfafval verzamelen tot het hoeden van een schaapskudde. Van het redden van padden en kikkers tot het planten van bomen. Naast deze variatie aan activiteiten zijn er ook afwisselende werkplekken en vele manieren van samenwerken met instanties en bedrijven. Deelnemers met een 'indicatie dagbesteding' die wonen in de regio Amersfoort/Utrecht kunnen deelnemen aan de activiteiten van Bikkel4Planet. 

Maatschappelijke betrokkenheid en samenwerking
Het initiatief van Bikkel4Planet gaat verder dan individuele inspanningen. Met onder andere deze organisaties wordt samengewerkt: Natuurmonumenten, Schaapskudde Utrechtse Heuvelrug, Stichting Van Afval naar Grondstof, IVN-Paddenwerkgroep Soest en de SKS Store in Soest. Daarnaast zijn er sterke banden met gemeente Soest en samen met al deze partijen wordt er gewerkt aan het realiseren van duurzame en positieve veranderingen.

Doe Mee met Bikkel4Planet!
Als u geïnteresseerd bent om deel uit te maken van deze organisatie en een bijdrage te leveren aan het behoud van onze planeet, aarzel dan niet om contact op te nemen met Jeroen Uijtewaal via 06-22984958 of bezoek de website van Bikkel4Planet op
 www.bikkel4planet.nl voor meer informatie. Vergeet niet www.instagram.com/bikkel4planet te bekijken.

Jeroen: ,,Samen met alle deelnemers aan deze dagbesteding kunnen we een verschil maken, de natuur beschermen en onze planeet een stukje mooier, blijer en schoner maken!"

Foto's


Overzicht

Nieuwegracht 133763 LP Soest 06 - 23 22 67 03info@woordvaardig.nl